Ghid plicuri

Autor   Birotica Online
26.07.2015
Plicuri

Ghid de cumparare plicuri

Plicurile pot fi de dimensiune standard , plicuri cu protectie sau antisoc si plicuri cu dimensiuni speciale facute la comanda. Cele mai uzuale sunt plicurile standard care pot fi Albe sau Kraft.

Tipul de plic Kraft are culoare maro si este folosit in general la transportul documentelor fiind un plic prin care nu se vede ce se afla in interiorul lui.

Plicurile sunt folosite in special pentru corespondenta astfel ca ele au fost gandite astfel incat hartia in format A4 ( coala obisnuita de hartie ) sa poata fi transportata fara prea mult efort.

Magazinul nostru de papetarie si birotica ofera o gama larga de plicuri.

Dimensiunile plicurilor standard sunt urmatoarele:

1. Plicurile DL

Cele mai des intalnite si cele mai solicitate plicuri sunt plicurile DL. Acestea au dimensiunea 110 x 220mm si in general se folosesc pentru a trimite documente din format A4 pliate in 3, cum ar fi facturi sau diverse oferte si promotii. Acestea pot avea ferestre pe partea stanga sau dreapta pentru a se putea vedea destinatarul.

Plicuri DL

2. Plicurile C4

Plicurile C4 au dimensiunea 229 x 324 mm si sunt folosite pentru a trimite documente in format A4, cum ar fi contracte sau alte documente ce nu trebuie indoite. Ele pot fi folosite si pentru a trimite diverse brosuri, cataloage, oferte promotionale. In plicurile C4 puteti introduce documente de format A4 sau A3 indoite.

Plicuri c4

3. Plicurile C5

Plicurile C5 au dimensiunea 162 x 229 mm pentru corespontenda in format A5. Puteti introduce si documente in format A4 indoite o data sau A3 indoite de doua ori. Acestea mai sunt folosite si pentru a trimite felicitari sau invitatii.

Plicuri C5

4. Plicurile C6

Dimensiunea plicurilor C6 este de 114 x 162 mm si sunt destinate documentelor in format A6, A5 indoite o data sau A4 indoite de 2 ori. Datorita dimensiunilor reduse, le puteti folosi si pentru trimiterea diverselor invitatii sau felicitari.

Plicuri c6

5. Plicurile B4 sunt un pic mai mari decat plicurile C4

6. Plicurile B5 sunt un pic mai mari decat plicurile C5

Puteti gasi totata gama de plicuri in categoria PLICURI