Despre distrugatoare de documente

Autor   Birotica Online
25.03.2016
Distrugatoare documente

Distrugatoare hartie , Distrugatoare documente , Tocator hartie , Masina de tocat hartie , Tocator documente sunt cateva din titlurile acestei masini.

Distrugatoarele de hartie sunt dispozitive utile in orice birou modern din ziua de astazi si ajuta la distrugerea documentelor importante cu care lucram. Utilizarea lui este foarte simpla intrucat sunt automatizate si trebuie doar sa introduceti colile de hartie in acesta. Unele distrugatoare de documente pot distruge si coperti de plastic , capsele cu care documentele sunt prinse precum si cd-uri , dvd-uri , dischete , carduri sau chiar un biblioraft cu totul daca distrugatorul de documente este unul industrial. Daca doriti sa achizitionati o astfel de masina trebuie sa luati in calcul ca aceasta trebuie sa fie de calitate superioara si nu una ieftina. In distrugatoare se gasesc cutite rotative si otel de mai buna sau proasta calitate care toaca marunt hartia. Acestea aluneca unele pe langa altele distrugand hartia. Hartia este un material abraziv si astfel daca distrugatorul este unul de slaba calitate acesta se va distruge repede.

BiroticaOnline.ro comercializeaza distrugatoare HSM , HSM fiind unul din liderii mondiali in consructia de distrugatoare de documente.

La baza achizitiei unui distrugator de documente stau mai multe criterii de care trebuie sa tineti cont intrucat exista mai multi factori care influenteaza achizitionarea acestuia.

1. Cat de des este utilizat distrugatorul.

Distrugatoarele de documente sunt concepute pentru a fi utilizate:

- acasa unde se distrug cateva documente foarte rar

- In birouri mici unde folosirea lui nu este continua si se distrug putine coli 200-300 coli/zi

- In birouri medii unde se distrug 1000 - 2000 coli/zi

- Departamente unde se poate distruge documente nelimitat

Cu cat distrugatorul de documente este mai mic cu atat are nevoie mai multa de odihna pentru racire.

2. Capacitatea de taiere a distrugatorului.

Un alt acpect la care trebuie sa ne uitam ar fi cate coli va taia distrugatorul o singura data. Numarul de coli introduse odata poate varia de la distrugator la distrugator. Este foarte important sa nu suprasolicitati distrugatorul si nici sa introduceti in acesta mai multe foi decat este permis. Este indicat intotdeauna sa bagati la tocat un numar mai mic de coli decat poate acesta sa toace pentru a nu suprasolicita motorul acestuia.

3. Ce tip de documente si securitatea de teiere a acestora.

Din acest punct de vedere se clasifica in doua categorii : fasie ( strip-cut ) si confeti ( cross-cut )

In functie de securitatea documentelor acestea variaza de la caz la caz. Nivelele de securitate sunt de la 1 - 5.

- Nivel de securitate 1 si 2 - pentru distrugerea documentelor interne

- Nivel de securitate 3 - documente confidentiale

- Nivel de securitate 4 - documente secrete

- Nivel de securitate 5 - documente ultra secrete

Adaugand la fiecare nivel versiunea de cross-cut faceti trecerea dintre aceste nivele de securitate.

Particulele cross-cut ocupa un volum de hartie cu peste 10 ori mai mic decat fasiile.

4. Nivelul de zgomot

Desii nu sunt char atat de zgomotoase cat sa nu stai in birou trebuie avut in vedere si acest aspect. Cu cat distrugatorul de documente este mai mare cu atat sgomotul lui este mai mic datorita motoarelor care sunt mai mari.

5. Ce dorim sa taiem cu el

Distrugatoarele pot taia atat hartia cat si capsele cu care au fost capsate. Trebuie sa vedem daca distrugatorul este capabil de asa ceva intrucat daca acesta nu poate taia asa ceva putem strica cutitele acestuia. Daca distrugatorul este mic cu siguranta acesta nu poate taia decat hartia.

Intretinerea lor

Ca orice alta masina cu elemente in miscare distrugatoarele de documente trebuiesc gresate. Gresarea lor se face folosind Ulei pentru distrugator documente . Pentru o exploatare de lunga durata aceasta gresare este foarte importanta intrucat reduce uzura aparatului. In acest blog aveti un tutorial cum se face gresarea acestora.

Categorii :

UNGERE DISTRUGATOARE DOCUMENTE

DISTRUGATOARE DOCUMENTE

ULEI DISTRUGATOR DOCUMENTE