Returnarea produselor

Returnarea Produselor


Returul produselor este acceptat doar pentru persoanele fizice ce au achizitionat produse de la BiroticaOnline.ro direct de la sediul nostru sau in urma unei comenzi pe internet.

Produsele comandate online ce au ca modalitate de livrare: ricarea de la punctul de lucru, nu beneficiaza de retur (acestea au posibilitatea de a fi verificate si de a li se testa functionalitatea la receptie). Ne rezervam dreptul de a verifica si accepta produsul la solicitarea clientului daca acesta corespunde din punct de vedere tehnic si estetic si nu depaseste perioada legala in care acesta poate fi returnat..

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 30 de zile de la data informarii BiroticaOnline.ro de catre Consumator asupra deciziei sale de a returna produsul , dar numai dupa returmarea acestuia intrun cont bancar ales de catre acesta.

Pentru a beneficia de returul produselor conform Ordonantei de Urgenta 34/2014, trebuie completat un formular de retur pe care in puteti descarca din josul paginii sau pe care il putem trimite pe mail la solicitarea dumneavoastra cel tarziu in a 30-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului. Formularele completate dupa aceasta perioada nu sunt luate in considerare si nu mai putem face returul. De asemenea produsul trebuie sa intre in posesia noastra cel tarziu in a 30-a zi calendaristica de la data receptionarii lui insotit de ambalajul original si toate accesoriile cu care acesta a fost vandut.

Returul produselor se poate face prin curier rapid (nu posta) sau venind direct la sediul nostru dar nu inainte de a completa formularul de retur si a primi acceptul din partea noastra.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Va rugam ca in momentul expedierii sau cand veniti la sediul nostru , coletul sa contina urmatoarele documente/date:
1. Copie dupa factura
2. Certificatul de garantie al produsului in original (cel oferit de producator, nu de vanzator)
3. Numarul de retur (numarul comunicat pe mail in momentul completariisi acceptarii returului). Pentru coletele trimise cu un curier rapid va rugam sa completati pe scrisoarea de transport (AWB) numarul de retur .
Va rugam sa NU scrieti direct pe cutie numarul de retur, ci doar pe AWB.

Exceptii:

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate:

a. Pixuri stilouri , papetarie , birotica
b. Consumabile (acumulatori, cartuse imprimanta, etc)
c. Produse de curatenie

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

d. Produsul a fost adus pe "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.)
e. Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat
f. Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc
g. Imprimante sau multifunctionale ale caror consumabile au fost desigilate

Retur DOA : In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a S.C. R&D OFFICE IMPEX SRL sau prezentarea la sediul societatii cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Returnarea produselor resigilate : Recomandam verificarea imediat dupa receptie a acestor produse. Nu se accepta returul produselor pentru accesorii lipsa sau pentru alte motive care sunt prezentate in starea produsului. Pentru aceasta categorie de produse contravaloarea se returneaza doar in urmatoarele conditii:

- produsul se defecteaza in perioada de garantie prevazuta;
- defectul nu poate fi remediat ;
- produsul defect nu poate fi inlocuit cu un produs similar.

De retinut:

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Pentru produsele achitate prin banca se percepe un comision de 3.5%
Pentru produsele achizitionate cu plata cu card online se percepe un comision de 2%

Nu vor fi receptionate coletele care nu au trecut numarul de retur pe scrisoarea de transport (AWB).

Va rugam verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la curierul rapid in prezenta curierului si cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca coletele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.